Lia Virkus soovitab:Maasika-rabarberikook

Maasika-rabarberikook
12–15 tk
See võrratu plaadiook maitseb nii hapu kui ka magusama maitse austajaile. Maasikate puudumisel võib kooki küpsetada ka ainult rabarberiga. Siis oleks hea rabarberitele väheke kaneeli peale puistata.
Põhi:
200 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisu-, toortatra- või kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Vahele:
500 g rabarbereid + 200 g maasikaid (või 600 g rabarbereid)
Kate:
2 muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
200 g hapukoort või   Kreeka jogurtit
Serveerimiseks:
tuhksuhkrut
 
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Sega hulka muna ning küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Kata väiksem ahjuplaat (25 x 35 cm) küpsetuspaberiga ning suru tainas näppudega laiali. Tükelda rabarberid ja laota põhjale. Lõika maasikad sektoriteks ja aseta rabarberitele. Katte tarvis vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks, sega hulka jogurt. Nirista segu rabarberitele. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit või kuni kook on läbi küpsenud. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Sõelu jahtunud koogile tuhksuhkrut.

Reklaam