Lia Virkus soovitab suvikõrvitsamuffinid ja põhjata suvikõrvitsapirukas

Suvikõrvitsamuffinid
12–15 tk
Kui aias on suvikõrvitsauputus, võib teha plaaditäie mõnusaid suvikõrvitsamuffineid. Küüslaugusõbrad võiks need kindlasti valmistada rohke küüslauguga.
 
2 keskmist suvikõrvitsat (kokku 800–900 g)
1 punane paprika
2 suurt muna
200 g riivitud juustu
soola ja pipart
125 g jahu
2 sl oliiviõli
2–3 küüslauguküünt
 
Riivi suvikõrvitsad, sega soolaga, lase seista 10 minutit ja nõruta sõelal vesi välja. Tükelda paprika väikesteks kuubikuteks. Vispelda munad soola ja pipraga ning sega hulka ülejäänud ained. Jaga tainas muffinipanni pesadesse. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit või kuni muffinid kaunilt kuldpruunid ja küpsed.
 
Põhjata suvikõrvitsapirukas
8-le
Kogemus on näidanud, et see maitsekas suvikõrvitsapirukas juba seisma ei jää. Mõnus amps ahjusoojana õhtusöögiks või külmana teisel päeval.

1 keskmine suvikõrvits (400–500 g)
1 sibul
2–3 küüslauguküünt
200–300 g suitsupeekonit (või sinki)
3 muna
5 sl õli
150 g riivitud juustu
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola, pipart
peotäis riivjuustu, soovi korral

Riivi suvikõrvits, haki sibul, küüslauk ja peekon. Sega kõik koostisained omavahel ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või väiksele ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit või kuni pirukas kaunilt küps.

Reklaam