Looduhoiukuusse jääb maailmakoristuspäev

Aastaid on  meie kristlaskond maailmakoristuspäeva eel palvetanud selle üleilmse aktsiooni eemärgipärase toimumise ja toime eest. Tänavu on EKN kutsunud  loodushoiukuu raames osalema kogudustel osalema maailmakoristuspäeva raames- selle päeva peamine sõnum on ,,Teeme elule ruumi” rõhutab meie ühiste jõupingutuste tohutut mõju. Koristades oma kodukohta ja ümbrust teeme ruumi uutele võimalustele ning loome soodsa pinnase loodusele. Samuti muudame sellega kõigi elukeskkonna turvalisemaks ja tervislikumaks.

Lisaks tavapärasele koristamisele pööratakse Eestis käesoleval aastal erilist tähelepanu elektroonilise sigareti ehk veibi kahjulikule keskkonnamõjule. Viimastel aastatel on kahjuks märgatavalt kasvanud ühekordsete e-sigarettide kasutamine. Samuti on eriliselt fookusesse võetud ühekordne plastprügi kalmistutel.

Koristust korraldades või sellel osaledes registreeri oma koristuspäev maailmakoristus.ee kodulehel. Kirja saab panna nii üksik- kui grupikoristuse, samuti saab veebilehel registreerida avaliku koristuspaiga või -talgud. Soovi korral on võimalik osa võtta mõnest avalikust koristusest, mis on samuti leitavad maailmakoristuse kodulehel. Küsimuste korral võta ühendust maailmakoristuspäeva tiimiga – info@maailmakoristus.ee.

allikas: ekn.ee

Reklaam