6-8-le
Kui juba kõrvitsa kapi otsast alla võtad ja lahti lõikad, tasub teha ka potitäis sametist kõrvitsasuppi. Ingver ja küüslauk annavad kõrvitsasupile just selle õige hea maitse.
1,7 kg puhastatud kõrvitsat
1 suurem sibul
5 küüslauguküünt
pöidlasuurune tükike ingverit
3 kodumaist haput õuna
4 kartulit
1 l köögiviljapuljongit
1 sl kurkumit
2 tl karrit
3 sl oliiviõli
3 sl võid
200 g Merevaiku ürtidega
Serveerimiseks röstitud kõrvitsaseemneid
oliiviõli
soovi korral tšillihelbeid
Tükelda kõrvits kuubikuteks, jäta ootele. Koori ja tükelda sibul- küüslauk jämedalt, riivi ingver. Kuumuta paksupõhjalise suure poti põhjas oliiviõlis segades, kuni väheke pehmenevad. Lisa kurkum ja karri, kuumuta segades läbi. Lisa ka ports haaval kõrvits ja kuumuta segades läbi. Lisa ka tükeldatud kartul ja õunad. Kalla peale kuum puljong ja hauta pehmeks. Püreesta sauseguriga ja sulata hulka segades Merevaik ja või. Maitsesta vajadusel veel soolaga. Serveeri niristas kausikesse kaunilt peale oliiviõli ja puista peale kõrvitsaseemneid ning soovi korral ka tšillihelbeid.