Kihiline piparkoogimagustoit
neljale kuni kuuele
Valmistusaeg: 20 minutit + 2 tundi külmas
Viie minutiga võib kokku laduda mahedalt hapuka magustoidu, mis jääb ka ilma suhkruta piisavalt magus. Kes kaloreid loeb, võib vahukoorekogusest asendada poole maitsestamata jogurtiga. Jõuluajal on see magustoit võrratult maitsev piparkookidega, muul ajal saab võib kasutada muredaid šokolaadiküpsiseid.
- 500 g piparkooke (või küpsiseid) • 1/2 l hapukat moosi (nt. kirsi) • 350 g kodujuustu • 250 ml vahukoort
Vahusta vahukoor ja sega kodujuustuga( võid teha seda saumikseriga). Lao klaaskausi põhja kiht piparkooke, seejärel kiht moosi ja selle peale koorega segatud kodujuust. Korda kihte veel kord, jättes pealmiseks kihiks kodujuustu. Pane magustoit mõneks tunniks külma. Kaunista piparkoogipuruga, soovi korral pane peale ka jõhvikaid ja terveid piparkooke.