Lia Virkus soovitab: Piparkoogi kirju koer

 

10-le

 

Siia on hea kasutada igat sorti piparkooke, mis jõuluajal kogunenud on. Nii omatehtuid kui ka poest ostetuid.

400 g piparkooke

200 g võid

100 g kuivatatud jõhvikaid

300 g hapusid marmelaadikuubikuid

5 sl mõrudat kakaopulbrit

2 dl piima

1 dl suhkrut, soovitavalt pruuni

Soovi korral 50 g metspähkleid

Murenda piparkoogid väikesteks tükkideks näppude vahel suurde kaussi, tükelda marmelaadid ja lisa koos jõhvikatega piparkookide juurde. Sulata või, sega piima, kakao ja suhkruga. Lisa küpsisesegule ja sega hoolikalt läbi. Jäta segu kõvemate piparkookide puhul 5-10 minutiks seisma.

Vormi 2 rulli ja keera küpsetuspaberisse. Tõsta külma 4 tunniks kuni üleöö. Lõika viiludeks ja serveeri. Kaunista piparkoogipuruga ja soovi korral ka tükeldatud marmelaadiga.

 

Reklaam