Muhu sibulapirukas
12 tk
Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus
Merevaik teeb sibulapiruka meeldivalt juustuseks, sibul annab mõnusalt magusat maitsenüanssi. Soovi korral tee pirukas valge-, sinihallitus- või kitsejuustuga, nii saad uusi põnevaid maitseelamusi.
250 g lehttainast
3 suurt sibulat
2 sl õli
2 sl jahu
4 sl majoneesi
4 sl hapukoort
200 g toasooja Merevaiku
2 muna
Soola
Musta pipart
Peale: 100 g riivitud juustu [või 50 g valge, sinihallitus- või kitsejuustu]
Koori sibulad ja lõika õhukesteks ribadeks. Kuumuta õlis pannil klaasjaks, lisa hulka jahu ja kuumuta segades veel mõni minut. Rulli tainas nelinurgaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud väikese plaadi [ u 24 x 34 cm]põhja ja äärtele. Laota tainale küpsetatud sibulad. Vispelda munad majoneesi, hapukoore ja Merevaiguga segamini, maitsesta soola ja pipraga. Laota sibulatele. Puista peale riivitud juust või mureanda valge-, sinihallitus- või kitsejuust. Küpseta ahjus 220 kraadi juures 20- 25 minutit või kuni juust pealt kaunilt kuldkollane.