Lia Virkus soovitab: Pehme õunakook

Pehme õunakook
Kaheksale
Valmistamiseks:1 tund 15 minutit
Serveeri kooki magustoiduks soojalt koos külma vaniljejäätisega või jahtunult kuuma kakao kõrvale. Kook maitseb võrratult ka järgmisel päeval. Säilib pehme ja mahlasena.

500 – 600 g õunu
2 tl kaneeli
1 sl suhkrut
150 g toasooja võid
3,5 dl suhkrut
1 suurema sidruni riivitud koor
2 muna
2 dl piima
5 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
Serveerimiseks : vanillijäätist

1. Kuumuta ahi 175 kraad juurde.
2. Koori ja puhasta õunad, lõika sektoriteks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Sega suhkru ja kaneeliga.
3. Määri 26- 28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest võiga ja raputa üle riivsaiaga või vooderda seest küpsetuspaberiga[ vt lk].
4. Vahusta toasoe või suhkruga heledaks kohevaks vahuks, lisa ükshaaval munad, vahustamist jätkates. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber, sõelu võivahule. Lisa ka piim ja riivitud sidrunikoor.
5. Kalla 2/3 tainast vormi, lisa õunaviilud ja seejärel ülejäänud tainas. Küpseta 45- 55 minutit, kuni sissetorgatud puutikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.

Reklaam