Tomatine suvikõrvitsasupp juustuga
neljale-kuuele
Valmistamisaeg 40 minutit
Maitsev supp, mida on hea teha nii argiõhtuks kui ka küllatulnud sõpradele. Valmista suppi noortest suvikõrvitsatest, et neid saaks kasutada koos kauni rohelise koorega ‒ see teeb supi kohe kaunimaks ja ka maitsvamaks.
1 kg suvikõrvitsat
2 sibulat
oliiviõli
2‒3 suurt küüslauguküünt
1 väike tšillikaun või näpuotsaga Cayenne’i pipart
500‒600 g värskeid eestimaiseid tomateid [või 800 g konserveeritud terveid tomateid omas mahlas]
7‒8 dl köögiviljapuljongit
150 g küüslaugumaitselist toorjuustu
maitse järgi sidrunimahla
10‒15 musta kividega oliivi
suur peotäis hakitud tilli
Serveerimiseks:
100 g riivitud juustu
sidrunisektoreid
Lõika suvikõrvitsad väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta kõiki suure poti põhjas õlis umbes 15‒20 minutit.
Lisa tükeldatud tomatid [või konservtomatid koos vedelikuga] ja puljong. Kõigepealt lisa 5 dl puljongit, vajadusel vala juurde. Poolita tšillikaun, eemalda seemned ja haki kaun peeneks. Lisa potti ja keeda siis kõike veel 10‒15 minutit. Siiani võid supi ka eelmisel päeval ette valmistada.
Lisa lõpuks lusikatäite haaval toorjuust ning maitsesta soola ja sidrunist pressitud mahlaga. Puista peale hakitud tilli ja oliive.
Serveeri sidrunisektorite ja riivitud juustuga.