Lia Virkus soovitab: kõrvitsaküpsised

 

30 tk

 

Pehmed, mõnusalt  pähklsedi ja sokolaadised pätsikud, mis õhukindlas purgis säilivad mahlasena mitu päeva.  Just tänu kõrvitsale.

 

3 dl kõrvitsapüreed

 

100 g purustatud metspähkleid

 

75 g (Daimi ) šokolaadi

 

1 muna

 

100 g võid

 

Näpuotsaga soola

 

2 dl tumedat suhkrut

 

4 dl nisujahu

 

1 tl vanillisuhkrut

 

1 tl kaneeli

 

1 tl küpsetuspulbrit

 

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jätka vahustamist. Lisa hulka ka kõrvitsapüree. Sega kuivained omavahel ja lisa samuti taigna hulka. Lõpuks lisa hulka hakitud Daimi sokolaad ja sega läbi. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile u 5 cm läbimõõduga väikesed kuhjakesed. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10- 15 minutit.

Reklaam