10 tk
Mahlane ja hea pirukas nii peo- kui ka argilauale. Maitseb parimalt ahjusoojalt.
Põhi:
125 g rikottat või maitsestamata kohupiima
125 g võid
2 dl jahu
0, 5 tl küpsetuspulbrit
Soola
Täidis:
1 porru
2 sl oliiviõli
2 kanafileed
Värsket tilli
Valget pipart
Soola
2-3 dl riivitud juustu
3 muna
2 dl kohvi- või vahukoort
Peale: Soovi korral 125 g mozzarellapalle
100 g punaseid kirsstomateid
Sega toasoe või kohupiimaga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, maistesta vähese soolaga ja sega ühtlaseks tainaks.
Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärde. Torka kahvliga augud ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Viiluta porru ja kuumuta õlis. Tükelda kanafileed ja pruunista pannil. Maitsesta soola ja vähese pipraga. Vispelda munad koorega, lisa riivjuust, maitsesta vähese soola ja pipraga,
Samuti hakitud tilliga. Kata tainas porru ja kanatükkidega. Kalla peale juustune kooresegu ja laota soovi korral kaunilt peale ka poolitatud kirsstomatid ja mozzarellapallid. Jahvata peale väheke musta pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30- 40 minutit või kuni pirukas pealt kaunilt küps. Lase vähemalt 15 minutit jahtuda, enne kui tükkideks lõikad.