Hetkel eetris:
Päevasild

Kana-juustupirukas

10 tk

Mahlane ja hea pirukas nii peo- kui ka argilauale. Maitseb parimalt ahjusoojalt.

Põhi:

125 g  rikottat või maitsestamata kohupiima

125 g võid

2 dl jahu

0, 5 tl küpsetuspulbrit

Soola

Täidis:

1 porru

2 sl oliiviõli

2 kanafileed

Värsket tilli

Valget pipart

Soola

2-3 dl riivitud juustu

3 muna

2 dl kohvi- või vahukoort

Peale: Soovi korral 125 g mozzarellapalle

100 g punaseid kirsstomateid

 

Sega toasoe või kohupiimaga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, maistesta vähese soolaga ja sega ühtlaseks tainaks.

Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärde.  Torka kahvliga augud ja pane täidise valmistamise ajaks külma.

Viiluta porru ja kuumuta õlis. Tükelda kanafileed ja pruunista pannil. Maitsesta soola ja vähese pipraga. Vispelda munad koorega, lisa riivjuust, maitsesta vähese soola ja pipraga,

Samuti hakitud tilliga.  Kata tainas porru ja kanatükkidega. Kalla peale juustune kooresegu ja laota soovi korral kaunilt peale ka poolitatud kirsstomatid ja mozzarellapallid. Jahvata peale väheke musta pipart. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30- 40 minutit või kuni pirukas pealt kaunilt küps. Lase vähemalt 15 minutit jahtuda, enne kui tükkideks lõikad.

 

Reklaam