Hetkel eetris:
Päevasild

Kihiline juustusalat

Kümnele

Selle salati põhikomponentideks on juust, sibul, õun ja munad ja see laotakse kihiti suurde laiemasse kaussi. Ülejäänud koostisained võib perenaine oma maitse järgi varieerida.

• 700 g riivitud juustu
• 4-5 keskmist sibulat
• 2-3 keskmist õuna
• 5-6 keedetud porgandit
• 2 keedetud kartulit
• 4 -5 keedetud muna
•  1 väike purk ( 340 g ) paprika-, seene- või mõnda muud konservi

Kaste:
• 5 dl hapukoort
• 5 dl majoneesi
• 2 tl sidrunipipart
• 0,5 tl riivitud muskaatpähklit
• 2 tl aroomisoola

Lõika sibul ratasteks, aseta kaussi, vala üle keeva veega. Lisa pisut suhkrut ja sorts kanget äädikat ning lase kaane all seista pool tundi ( see võtab sibulatest kibeduse välja). Nõruta. Sega kokku kaste. Riivi juust, porgandid, õunad, munad  ja kartulid. Salat lao kaussi kihtidena. Alusta juustukihist, järgnevalt lao kartuli, sibula, porgandi- ja teiste ainete kihid. Pane iga kihi vahele riivitud juustu ja majoneesi- hapukoorekastet. Kõige peale pane juustukiht ja vala koorekastmega üle. Salat saab eriti hea, kui lased tal külmkapis järgmise päevani seista. Kaunista.

 

Reklaam