12 tk
Soovi korral valmista peale sokolaadiglasuur, sulatades sokolaadi vesivannil ja lisades hulka sortsu õli.
300 g keedetud peenelt riivitud peeti
2 muna
2 dl tumedat toorroosuhkrut
100 g oliivi- või kreeka pähkli õli
0, 5 sidruni mahl
3 dl tatrajahu
2 tl küpsetuspulbrit
3 sl kuhjaga mõrukakaod
100 g tumedat mõrušokolaadi, 70%
1 dl hakitud kreeka pähkleid
Vispelda toasoojad munad suhkruga lahti, lisa õli, sidrunist pressitud mahl ja riivitud peet. Sega omavahel küpsetuspulber, kakao ja jahu, lisa muna-peedisegu hulka. Sega ühtlaseks tainaks. Haki šokolaad ja kreeka pähkel, lisa taina hulka. Jaota tainas muffinivormidega vooderdatud või silikoonist muffinipanni pesadesse ja küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase muffinitel 10 minutit vormis jahtuda ja taheneda.