Neljale
Valmistusaeg: 15 minutit + võimalusel 1–2 tundi marineerimiseks
Ülilihtne salat, kus lisaks kergele küüslaugumarinaadile annavad peedile maitset pune ja köömned. Kui on aega, keedan peedid ise, nii tuleb salat parim. Kui kiirustan, ostan valmiskeedetud peeti poest või turult. Teen salatit tihti endale, aga ka sünnipäevadel on see vahel laual. Otsustades selle järgi, kui ruttu peedikiusatuse kauss tühjeneb, maitseb see ilmselt teistelegi.
u 400 g keedupeeti
2 tl kuivatatud punet
soovi korral 1 tl köömneid
Kaste:
0,5 dl külmpressitud oliiviõli
2 sl palsamiäädikat
1 küüslauguküüs
soola
Kaunistuseks:
värskeid mangoldilehti või rukolat
1. Alustuseks valmista kaste. Purusta küüslauk, lisa koos palsamiäädika ja soolaga õli hulka ning sega korralikult läbi.
2. Lõika peedid õhemat sorti viiludeks ja need omakorda pooleks. Aseta lamedapõhjalisse kaussi kiht peediviile, puista peale punet ja soovi korral ka näpuotsaga köömneid. Nirista üle vähese kastmega.
3. Jätka peedikihtide ladumist, pannes kihtide vahele ürti ja kastet. Lõpuks kalla üle järelejäänud kastmega.
4. Naudi kohe või kui aega on, lase maitsestuda enne söömist tund-paar. Kaunista värskete salatilehtedega.