12-le
Mõnusalt mahlane banaanikook , mille teeb hõrguks nii vahe- kui ka kattekreemina toorjuustukreem. Aga loomulikult võib kooki nautida ka ilma toorjuustukreemita. Kreemiga maitseb hea nii kohe kokkupanduna kui ka paari päeva pärast – viimasel juhul hoia kooki serveerimiseni külmas.
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
2 dl muscovado suhkrut
4 muna
2 dl rapsiõli
2 banaani
100 g ananassikonservi omas mahlas
1 apelsini riivitud koor ja mahl
100 g hakitud kreeka pähkleid
Kreem:
400 g maitsestamata toorjuustu
3 dl tuhksuhkrut
Kaunistuseks:
50 g kuivatatud banaane
Pane ahi soojenema 160 kraadi juurde. Määri võiga või kata küpsetuspaberiga 24 cm lahtikäiv koogivorm. Sega omavahel jahu sooda, küpsetuspulber ja suhkur. Klopi lahti munad ja sega jahuseguga. Lisa ka purustatud banaanid, ananass, apelsinikoor ja mahl ning pähklid. Sega läbi ja tõsta vormi. Küpseta 50- 60 minutit, kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase vormis 10 minutit jahtuda, võta vormist ja lase lõplikult jahtuda.
Vahusta toasoe toorjuust sõelutud tuhksuhkruga ühtlaseks vahuks. Lõika jahtunud kook pooleks, määri peale pool toorjuustuvahust. Tõsta peale teine pool ja kata kook pealt samuti kreemiga. Kaunista banaanilaastudega.