Lia Virkus soovitab:Saleneja õuna-kohupiimakook

10 tk

valmistamisaeg 20 minutit + 30‒40 minutit ahjus

Lihtne ilma põhjata õuna-kohupiimakook, mida võib nautida ka saleneja. Meeldivat magusust lisavad kuivatatud aprikoosid, sidrunikoor lisab oma mõrkjat tsitrusevõlu.

 

800 g kohupiima

3/4 dl mannat

2 dl tumedat suhkrut

4 muna

500 g õunu

100 g kuivatatud aprikoose

1 sidruni riivitud koor

 

Vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Lisa kohupiim, manna, riivitud sidrunikoor ning kooritud ja riivitud õunad. Sega ühtlaseks ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30‒40 minutit või kuni kook kaunilt kuldpruun ja küps.

 

Reklaam