6-le
Maitsekat itaaliahõngulist tomatikastmes kanahautist on uhke pakkuda nii oma perele kui ka ka külla saabuvatele külalistele.
2 sl oliiviõli
4 kanafileed või kintsuliha
1 sibul
1 värske punane tsillipipar
2-3 küüslauguküünt
5-6 päikesekuivatatud tomatit õlis
250 g sampinjone või muid värskeid seeni
3 dl tomatipüreed
2, 5 dl kanapuljongit
2 tl kuivatatud punet või basiilikut
Soola
Musta pipart
Kuumuta õlis pannil tükeldatud kana ja pruunista, jäta ootele. Kuumuta kastruli põhjas õlis hakitud sibul, tsilli ja purustatud küüslauk. Kuumuta segades 3-4 minutit, lisa jämedalt tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja seened. Kuumuta veel mõned minutid, lisa ka tomatipasta ja puljomg. Maitsesta ürtide , soola ja pipraga.
Kuumuta keemiseni, tõsta potti ka kanatükid. Kata kaanega ja hauta u 20- 30 minutit, kuni kana on pehme. Serveeri kuumalt koos keedetud pastaga, mis on segatud oliiviõli ja hakitud basiilikuga.