Lia Virkus soovitab: sitsiilia kanapada

6-le

Maitsekat itaaliahõngulist tomatikastmes kanahautist on uhke pakkuda nii oma perele kui ka ka külla saabuvatele külalistele. 

2 sl oliiviõli

4 kanafileed või kintsuliha

1 sibul

1 värske punane tsillipipar

2-3 küüslauguküünt

5-6 päikesekuivatatud tomatit õlis

250 g sampinjone või muid värskeid seeni

3 dl tomatipüreed

2, 5 dl kanapuljongit

2 tl kuivatatud punet või basiilikut

Soola

Musta pipart

Kuumuta õlis pannil tükeldatud kana  ja pruunista, jäta ootele.  Kuumuta kastruli põhjas õlis hakitud sibul, tsilli ja purustatud küüslauk. Kuumuta segades 3-4 minutit, lisa jämedalt tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja seened. Kuumuta veel mõned minutid, lisa ka tomatipasta ja puljomg. Maitsesta ürtide , soola ja pipraga.

Kuumuta keemiseni, tõsta potti ka kanatükid. Kata kaanega ja hauta u 20- 30 minutit, kuni kana on pehme. Serveeri kuumalt koos keedetud pastaga, mis on segatud oliiviõli ja hakitud basiilikuga.

Reklaam