Krõbe õunakook vanillivahug
6-8-le
Valmistusaeg: 20 minutit + ahjus 50- 60 minutit
Mõnusalt krõbe õunakook, mis maitseb eriti hea koos isetehtud vanillivahuga. Ka vanillijäätis või -kreem sobib siia imehästi!
1 muna
2 dl suhkrut
1 tl vett
2 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
0, 5 tl küpsetuspulbrit
100 g sulavõid
4-5 hapukat õuna
Peale puistamiseks: suhkrut, kardemoni, kaneeli
50 g võid tükkidena
Sega omavahel munad, suhkur ja vesi. Sulata või ja lisa munasegule. Sega kuivained: jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber, sega taigna hulka. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm seest küpsetuspaberiga ja laota tainas vormi.
Lõika õunad õhukesteks sektoriteks ( koorega koos jääb kaunim) ja lao päikesekiirtekujuliselt koogile. Puista peale suhkrut, kardemoni ja kaneeli. Laota peale võitükid. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50- 60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda.
Vanillivaht-
1 vanillikaun
2 munakollast
0, 5 dl suhkrut
4 dl vahukoort
Poolita vanillikaun ja kraabi noaotsaga välja seemned. Vahusta munakollased suhkru ja vanillliseemnetega heledaks vahuks. Vahusta ka koor ja sega munavahuga.