Lia Virkus soovitab :Üks mõnus letso

Sügis on letso valmistamise aeg! Seda hoidist olen valmistanud tunde järgi, mis köögivilju sügisel parajasti käepärast on. Kel on paprikat rohkem, võib seda rohkem panna, kel suvikõrvitsat ja porgandit , võib lisada. Peaasi on rohkelt tomatit ja paprikat. Selle maitsva istehtud letsoga on  talvel mugav valmistada pastakastmeid ja  vormiroogi, lisada seda suppidele maitseks. Ja loomulikult serveerida iga liha- kalaroa kõrvale.   800 g  tomateid 700 g paprikaid 1  tšillipipar 500 g sibulaid 0, 5 dl õli 2 tl 30% äädikat 1-2 tl soola 0, 5 tl musta pipart 5 sl suhkrut   Haki sibulad ja küüslauk, kuumuta poti põhjas õlis mõned minutid. Lisa tükeldatud paprikad ja kuumuta veel 2-3 minutit.Tükelda tomatid ja tsilli ( eemalda enne  seemned, kui ei armasta teravust). Lisa potti ja hauta u 20- 30 minutit. Maitsesta vähese soola, pipra ja suhkruga, lisa ka äädikas. Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola, suhkru või äädikaga. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

Reklaam