Sügis on letso valmistamise aeg! Seda hoidist olen valmistanud tunde järgi, mis köögivilju sügisel parajasti käepärast on. Kel on paprikat rohkem, võib seda rohkem panna, kel suvikõrvitsat ja porgandit , võib lisada. Peaasi on rohkelt tomatit ja paprikat. Selle maitsva istehtud letsoga on talvel mugav valmistada pastakastmeid ja vormiroogi, lisada seda suppidele maitseks. Ja loomulikult serveerida iga liha- kalaroa kõrvale. 800 g tomateid 700 g paprikaid 1 tšillipipar 500 g sibulaid 0, 5 dl õli 2 tl 30% äädikat 1-2 tl soola 0, 5 tl musta pipart 5 sl suhkrut Haki sibulad ja küüslauk, kuumuta poti põhjas õlis mõned minutid. Lisa tükeldatud paprikad ja kuumuta veel 2-3 minutit.Tükelda tomatid ja tsilli ( eemalda enne seemned, kui ei armasta teravust). Lisa potti ja hauta u 20- 30 minutit. Maitsesta vähese soola, pipra ja suhkruga, lisa ka äädikas. Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola, suhkru või äädikaga. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.