Üleküpsetatud jäätisetort
Kümnele
Valmistamiseks: 10 minutit
Kiirelt saad suurele seltskonnale teha maitsva magusampsu. Tort näeb välja efektne ja maitseb hästi. Tort tuleb aga kohe pärast ahjust väljavõtmist ära süüa, sest jäätis sulab toatemperatuuril kiiresti.
Põhi: piparkooke, keeksiviile või äärtega biskviitpõhi
Vahele: 1 l vanillijäätist
3 dl külmutatud marju( nt.vaarikaid, maasikaid, mustikaid, sõstraid)
Kate: 4 munavalget
1,5 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 sl sidrunimahla
- Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks ( ca 5 minutit). Lisa vähehaaval peensuhkur, pidevalt vahustamist jätkates. Nirista soovi korral lõpus hulka sidrunist pressitud mahl. Vaht peaks olema läikiv, paks ja kohev.
- Tõsta biskviitpõhi (või lao piparkoogid või rullbiskviidiviilud) ahjuvormi põhjale, jaga peale ca 3 dl külmutatud marju.
- Lõika jäätis ca 3 cm paksusteks viiludeks ja laota marjadele( osa jäätist võib üle jääda).
- Kata munavalgevahuga nii, et kuskilt ühtki tühja pilu ei jääks, kust soojus sisse pääseks. Vormi lusikaga kauneid kõrgemaid tippe.
- Tõsta 225 – 240 kraadi juurde ahju ja küpseta mõned minutid, kuni munavalgekattes tipud saavad kauni värvi. Serveeri kohe.
Väikesed ahjujäätised granadilliga