Lia Virkus soovitab: kiirelt valmiv maitsev magustoit jõululauale

Üleküpsetatud jäätisetort

Kümnele

Valmistamiseks: 10 minutit

Kiirelt saad suurele  seltskonnale teha maitsva magusampsu. Tort näeb välja efektne ja maitseb hästi. Tort tuleb aga kohe pärast ahjust väljavõtmist ära süüa, sest jäätis sulab toatemperatuuril kiiresti.

 

Põhi: piparkooke,  keeksiviile või äärtega biskviitpõhi

Vahele:  1 l vanillijäätist

3 dl külmutatud marju( nt.vaarikaid, maasikaid, mustikaid, sõstraid)

Kate: 4 munavalget

1,5 dl suhkrut

näpuotsatäis soola

1 sl sidrunimahla

 

  1. Vahusta munavalged soolaga kõvaks vahuks ( ca 5 minutit). Lisa vähehaaval peensuhkur, pidevalt vahustamist jätkates. Nirista soovi korral lõpus hulka sidrunist pressitud mahl. Vaht peaks olema läikiv, paks ja kohev.
  2. Tõsta biskviitpõhi (või lao piparkoogid või rullbiskviidiviilud) ahjuvormi põhjale, jaga peale ca 3 dl  külmutatud marju.
  3. Lõika jäätis ca 3 cm paksusteks viiludeks ja laota marjadele( osa jäätist võib üle jääda).
  4. Kata munavalgevahuga nii, et kuskilt ühtki tühja pilu ei jääks, kust soojus sisse pääseks.  Vormi lusikaga kauneid kõrgemaid tippe.
  5. Tõsta 225 – 240 kraadi juurde ahju ja küpseta mõned minutid, kuni munavalgekattes tipud saavad kauni värvi. Serveeri kohe.

 

 

Väikesed ahjujäätised granadilliga

Reklaam