Lia Virkus soovitab:Piparkoogimaitseline britatort

 

16 tk

Valmistusaeg:

Imehea piparkoogimaitseline britatort, mille valmistamine pole raske.

Pohlad ja pohlamoos kohupiimase kreemi sees teevad sellest jõuluvürtsidega koogist maitsva jõuluse maiuse. Kook saab suur, jätkub paljudele  ja maitseb hea 2-3 päeva.

125 g võid

1 dl suhkrut

2 munakollast

1, 5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0, 5 tl ingverit

0, 5 tl kaneeli

1 dl piima

Besee: 2 munavalget

1, 5 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

0, 5 tl kaneeli

mandlilaaste

Kreem:

2 dl vahukoort

250 g kohupiima

2 dl külmutatud pohli

1 dl pohlamoosi

50 g piparkooke

Kaunistuseks: tuhksuhkrut, külmutatud pohli

 

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased, vahustamist jätkates. Sega jahud, küpsetuspulber, ingver ja kaneel. Lisa piimaga vaheldumisi tainale. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur. Kata tainas etevaatlikult beseekihiga. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175 kraadi juures 25 minutit. Lase jahtuda.

Säilita põhja toatemperatuuril ahjurestil, küpsetuspaberiga kaetuna. Nii säilib see ööpäev. Täidise jaoks vahusta koor, sega hulka kohupiim, pohlad, pohlamoos ja purustatud piparkoogid. Lõika põhi pooleks, tõsta üks pool alusele. Laota peale täidis ja tõsta teine pool peale. Lõika ruutudeks.

Reklaam