Lia Virkus soovitab:sidruni-banaanimuffinid

 

12 tk

Valmistusaeg: 10 minutit + 15 minutit ahjus

Kergelt hapukad suurte banaanitükkidega muffinid valmivad lihtsalt ja kiirelt. Kodu on täis magusat lõhna ja muffinid saavad kiirelt kõhtu.

3, 5 dl nisujahu

1, 5 dl (tumedat) suhkrut

1 dl kiirkaerahelbeid

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

150 g võid

1 sidrun( 0, 5 dl mahla + 1 tl riivitud koort)

3 muna

2 banaani

Peale puistamiseks: pärlsuhkrut

Sega omavahel kuivained: jahu, suhkur, kaerahelbed, küpsetuspulber ja vanillisuhkur. Lisa riivitud sidrunikoor, pressitud mahl ka sulatatud , jahutatud või. Klopi lahti munad ja lisa samuti tainale. Sega läbi, aga võimalikult vähe.

Koori banaanid ja lõika viiludeks.

Kata muffinipanni pesad paberist vormidega või kasuta silikoonist muffinivormi. Jaga  iga vormi põhja tainast, lao igasse 3-4 banaaniviilu ja kata ülejäänud tainaga. Vormid peaksid olema ¾ osas täidetud, muffinid kerkivad mõnusa kuhja peale. Küpseta ahjus 180 kraadi juured u15- 20 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks

Reklaam