Lia Virkus soovitab:Riisi- hakklihapallid ahjus


Neljale- kuuele
Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus

Mõnusalt lihtsad lihapallid tomatises koorekastmes, kus hakklihale lisaks pallides ka riis. Serveeri kõrvale keedetud kartuleid, riisi või tatart või lihtsalt värsket salatit.
500 g veise – või seguhakkliha
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
2-3 sl hakitud lehtpeterselli
2 muna
1 dl pudruriisi
Soola, musta pipart
2- 3 dl puljongit 
1 dl vahukoort
2 dl maitsestatud tomatikastet või istehtud letšot
Haki sibul ja küüslauk, sega koos munade ja keetmata riisiga hakkliha hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud lehtpeterselliga. Vormi kanamuna suurused pätsid ( 8-10 tk), pruunista kergelt igalt küljelt õlis ja tõsta ahjuvormi. Sega puljong koore ja tomatikastmega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25- 30 minutit.

Reklaam