Sõbrapäeva maius: Lia Virkus soovitab!

Õuna- sidruni- küpsiserull

Kaheksale

Lahe hapukas rull, millega on hea magusaisu peletada. Vormi kohe kaks-kolm peenemat rulli – kui üks saab otsa, on hea kapist järgmine võtta.

 

3 pakki eestimaiseid küpsiseid (à 180 g)

150 g võid

0,75 dl suhkrut

1 suurem sidrun

300 g värvilist marmelaadi

2 suurt õuna

2 dl paksemat hapukoort

 

  1. Purusta küpsised. Tõsta 3–4 sl küpsisepurust kõrvale, ülejäänu pane suuremasse kaussi.
  2. Sulata pliidil potis või ja lase veidi jahtuda. Sega hulka suhkur.
  3. Pese sidrun hoolikalt puhtaks ja kuivata. Riivi maha kollane kooreosa ning lisa küpsisepurule. Tükelda marmelaad ja lisa samuti küpsisepurule.
  4. Koori õunad ja eemalda südamikud, lõika väikesteks kuubikuteks. Pressi sidrunist välja mahl ning vala õuntele, sega läbi. Lisa õunad küpsisepuru hulka. Lisa ka jahtunud sulavõi ja hapukoor, sega korralikult läbi.
  5. Võta suurem tükk fooliumi (või küpsetuspaberit, toidukilet) ning raputa sellele kõrvale pandud küpsisepuru. Tõsta segu fooliumile ning mätsi kätega piklikuks rulliks. Veereta seda küpsisepurus ja paki siis fooliumisse. Pane külmkappi ning lase seal seista üks tund kuni üleöö. Soovi korral kaunista. Lõika viiludeks ja söö!

Reklaam