Lia Virkus soovitab emadepäeva lauale:Leivatort ansoovise/vürtsikilu/ ja munaga

 

Leivatort ansoovise ja munaga

8- 10-le

Emadepäevaks kaunis peolauaehe!

300- 400 g  viilutatud musta vormileiba, soovitavalt mitte teraleiba

50 g võid

300 g Kipperi ansoovist ehk kilufileed vürtsikastmes

4 keedetud muna

400 g kodujuustu

1 dl majoneesi

1 dl hapukoort

Hakitud tilli

Kate:  200 g kodujuustu

0, 5 dl hapukoort

0, 5 dl majoneesi

Kaunistuseks: 5 keedetud vutimuna

Väikseid tillioksi

  1. Tõsta 10 ansoovisefileed kaunistamiseks kõrvale ja tükelda ülejäänud.
  2. Tükelda leivaviilud väikesteks kuubikuteks ja kuumuta pannil võis mõni minut, segades, lase jahtuda.
  3. Sega täidiseks 400 g kodujuustu, majonees ja hapukoor. Lisa ka riivitud munad.
  4. Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Laota pool leivast vormi põhja. Lao peale pooled tükeldatud ansoovisefileedest ja laota pool kodujuustu-munatäidisest. Taas ülejäänud leivakuubikud , ülejäänud ansoovis ja kodujuustutäidis. Tõsta 4 tunniks kuni üleöö külma.

Sega katte jaoks kodujuust, majonees ja hapukoor, kata tort sellega. Kaunista anšooviserullide, keedetud vutimunapoolikute ja tillioksakestega

Reklaam