Leivatort ansoovise ja munaga
8- 10-le
Emadepäevaks kaunis peolauaehe!
300- 400 g viilutatud musta vormileiba, soovitavalt mitte teraleiba
50 g võid
300 g Kipperi ansoovist ehk kilufileed vürtsikastmes
4 keedetud muna
400 g kodujuustu
1 dl majoneesi
1 dl hapukoort
Hakitud tilli
Kate: 200 g kodujuustu
0, 5 dl hapukoort
0, 5 dl majoneesi
Kaunistuseks: 5 keedetud vutimuna
Väikseid tillioksi
- Tõsta 10 ansoovisefileed kaunistamiseks kõrvale ja tükelda ülejäänud.
- Tükelda leivaviilud väikesteks kuubikuteks ja kuumuta pannil võis mõni minut, segades, lase jahtuda.
- Sega täidiseks 400 g kodujuustu, majonees ja hapukoor. Lisa ka riivitud munad.
- Kata 24 cm lahtikäiva tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Laota pool leivast vormi põhja. Lao peale pooled tükeldatud ansoovisefileedest ja laota pool kodujuustu-munatäidisest. Taas ülejäänud leivakuubikud , ülejäänud ansoovis ja kodujuustutäidis. Tõsta 4 tunniks kuni üleöö külma.
Sega katte jaoks kodujuust, majonees ja hapukoor, kata tort sellega. Kaunista anšooviserullide, keedetud vutimunapoolikute ja tillioksakestega