Kevadsalat kuusevõrsetega- külalised
Neljale
Valmistusaeg: 15 minutit
Väike jalutuskäik metsa ja kuusevõrsed ongi salati jaoks olemas. Kui kaunid need jäävad kevadiselt värske salati peal! Nii rabarber kui ka kuusevõrsed lisavad meeldivalt hapukat maitset ja kergust, tervisest pakatavad need lisaks nagunii.
1–2 rabarberivart
1 tl tumedat suhkrut või kuusevõrsesiirupit
1 pott rohelist lehtsalatit
10–15 värsket redist
paar peotäit noori kuusevõrseid
Kaste:
1 sl sidrunist pressitud mahla
2–3 sl väärisoliiviõli (extra virgin)
soola, musta pipart
Serveerimiseks:
soovi korral meelepäraseid seemneid
parmesanilaaste
Lõika rabarberivarred õhukesteks viiludeks, sega suhkru või siirupiga. Jäta seisma, kuni valmistad ülejäänud salati. Rebi salatilehed väiksemaks, lõika redised sektoriteks ning sega salatilehtede ja rabarberiga läbi. Ühenda kastmeained ja sega kergelt salatiga. Laota kaunistuseks peale kuusevõrsed. Puista soovi korral üle seesamiseemnete ja parmesanilaastudega.