Lia Virkus soovitab: küüslaugused üheöökurgid

Küüslaugused üheöökurgid
 valmistamisaeg 10 minutit +  pool päeva külmas vees + üle öö soolvees
2 kg väikesi kurke
1 l vett | 3 sl soola näpuotsaga suhkru
umbes 10 mustasõstra- või/ja kirsilehte paar mädarõikalehte
umbes 10 tillioksa
1 küüslaugupea
1. Pese kurgid ja pane pooleks päevaks jääkülma vette.
2. Mõõda potti vesi, sool ja suhkur ning kuumuta keemiseni. Tõsta pliidilt ja lase hetke jahtuda.
3. Pese lehed ja nõruta-kuivata nii kurgid kui lehed. Lõika kur- kidelt mõlemalt poolt otsad ära. Koori küüslauguküüned.
4. Lao nõusse pool lehtedest, tillivartest ja küüslauguküüntest. Pane kurgid vertikaalselt purki ning kata ülejäänud lehtede, til- livarte ja küüslauguga.
5. Kalla peale kuum soolvesi. Aseta peale raskus ja lase seista üle öö.
NB! Krõmpsuvatest värsketest soolakurkidest ei saa iial isu täis. Võileivale, salatiks või niisama näksimiseks ‒ alati on need head. Kui valad kurgid üle jahtunud soolveega ja jätad otsad lõikamata, saab neid süüa 2‒3 päeva pärast.
Retsept Lia Virkus Pille Enden raamatust  KURK salatisse ja purki

Reklaam