Kilekotikurgid
neljale-kuuele
valmistamisaeg: 2 tundi kuni üle öö külmas vees + 5 minutit + 2 tundi külmkapis
1 kg väikesi kurke
1 sl meresoola (soovi korral 1 tl suhkrut)
kümmekond mustasõstralehte | tillivarsi ja -õisikuid
1 küüslaugupea | 2 tl sinepiseemneid
1. Pese kurgid ja hoia neid paar tundi kuni üle öö külmas vees.
2. Lõika kurkidel otsad ära, et maitsed kiiremini imenduksid.
3. Tükelda mustasõstralehed ja küüslauk ning pane kilekoti põh- ja koos soola ja sinepiseemnetega.
Soovi korral lisa suhkrut. Pane kotti ka kurgid ning hakitud tillivarred ja -õisikud.
Sõlmi kott pealt kinni ja sakuta segamini.
4. Hoia paar tundi külmkapis. Sakuta kotti vahepeal mõned korrad, et kurgid igast küljest maitsestuksid.
.
.
Peolaua hitt! Hoia kurke enne valmistamist kindlasti paar tundi külmas vees, et need jääksid mõnusalt krõmpsud.
Retsept Lia Virkus Pille Enden raamatust KURK salatisse ja purki