Taigen:
5dl keefirit või hapupiima
5dl suhkrut
7dl nisujahu
1spl söögisoodat
3 tl jahvatatud belki
3 tl kaneeli
1,5 dl pohlamoosi
10g võid
Toorjuustuglasuur:
400g maitsestamata toorjuustu
3dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
Peale marju(nt pohli või jõhvikaid) soovi korral kaneeli
Valmistamine
Pane keefit või hapupiim ja suhlur suurde kaussi. Sega hulka omavahel ühendatud ained(jahu, sooda, nelk ja kaneel). Seejärel sega hulka pohlamoos ja sulatatud või. Laota taigen kõrgte servadega suurele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust.Lase valmis koogil jahtuda. Glasuuri valmistamiseks sega toasoe toorjuust tuhk- ja vanillsuhkruga.Kata pehme piparkook glasuuriga ja joonista kahvliga muster peale.Soovi korral puista üle kaneeliga.Kaunista marjadega.