Lia Virkus soovitab tatrajahust piparkoogid

Tatrajahust PIPARKOOGID

Koostis:

150g+250g pruuni suhkrut

0,5 kl keevat vett (100-125 ml)

2 tl kaneeli

2 tl kardemoni

2 tl jahvatatud nelki

¼ tl ingverit

¼ tl jahvatatud muskaatpähklit

1 suurema apelsini riivitud koor

125g päevalilleõli (asendasin 110g kookosõliga)

0,75 kg sõelutud tatrajahu

1,5 tl soodat (1,5tl gluteenivaba küpsetuspulbrit)

2 muna

Ettevalmistamine:

  1. pese korralikult apelsin ning riivi selle koor
  2. mõõda ja pane valmis kõik maitseained
  3. pane vesi keema
  4. klopi munad lahti

Taigna valmistamine:

  1. võta paksupõhjaline pott ja mõõda sinna 150g suhkrut
  2. pane pott pliidile ja pidevalt segades asu suhkrut sulatama
  3. kuumuta suhkur keemiseni (esimeste mullideni) ja võta pott tulelt
  4. võta pool klaasi keeva vett ja hakka seda sõna otseses mõttes TILK HAAVAL kuumale suhkrusiirupile lisama – siirup ja vesi reageerivad hirmuäratava särina, visina, vahutamise ja pritsimisega; jätka seda kuni kogu vesi on siirupisse segatud.
  5. lisa kuumale siirupile 125 g rasvainet ja kõik maitseained ning riivitud apelsinikoor
  6. lase siirupil veidi jahtuda, samal ajal seda kergelt segades, kui siirup ei ole enam kõrvetavalt kuum, võid hakata jahu lisama (ära unusta jahu hulka segada soodat)
  7. kui umbes pool jahust on segatud, lisa lahtiklopitud munad ja ülejäänud 250g suhkrut
  8. vala osa jahust lauale, kraabi kogu taigen potist sinna peale, ning jätka taigna sõtkumist käsitsi, jahu lisa nii palju kuni taigen ei jää enam nätske massina käte külge vaid annab kenasti sõtkuda.
  9. jaga taigen parajateks portsudeks, pane kas toidukile või küpsetuspaberisse ning külmkappi laagerduma.
  10. järgmisel päeval võid alustada küpsetamisega

Reklaam