Lia Virkus soovitab: Kihiline piparkoogimaius

Kihiline piparkoogimagustoit

neljale kuni kuuele

Valmistusaeg: 20 minutit + 2 tundi külmas

Viie minutiga võib kokku laduda mahedalt hapuka magustoidu, mis jääb ka ilma suhkruta piisavalt magus. Kes kaloreid loeb, võib vahukoorekogusest asendada  poole maitsestamata jogurtiga. Jõuluajal on see magustoit võrratult maitsev piparkookidega, muul ajal saab võib kasutada muredaid šokolaadiküpsiseid.

 

  • 500 g piparkooke (või küpsiseid)  • 1/2 l hapukat moosi (nt. kirsi) • 350 g kodujuustu  • 250 ml vahukoort

 

Vahusta vahukoor ja sega kodujuustuga( võid teha seda saumikseriga). Lao klaaskausi põhja kiht piparkooke, seejärel kiht moosi ja selle peale  koorega segatud kodujuust. Korda kihte veel kord, jättes pealmiseks kihiks kodujuustu. Pane magustoit mõneks tunniks külma. Kaunista piparkoogipuruga, soovi korral pane peale ka jõhvikaid ja terveid piparkooke.

 

 

Reklaam