Küpsisetort mustade sõstardega
12 tk
valmistamisaeg 20 minutit + üle öö külmkapis
Mustad sõstrad ja šokolaadiküpsised teevad tordist maitsva kesksuvise hõrgutise. Talvisel ajal sobivad koogisse ka külmutatud marjad.
2 pakki (à 165 g) Kalevi šokolaadimaitselisi küpsiseid
immutamiseks 1,5 dl kanget musta kohvi
Kreem:
400 g paksemat hapukoort
1,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort
1 pakk (40 g) vanillipudingupulbrit
0,5 tl vanillsuhkrut
400 g musti sõstraid
Kreemi tegemiseks vala suurde kaussi hapukoor ja kalla juurde suhkur. Vahusta mikseriga kohevaks. Vahusta vahukoor ja vispelda hapukoore hulka. Puista juurde vanillipudingupulber, samal ajal hoolega vispliga segades.
Kata lahtikäiva 24 cm läbimõõduga tordivormi põhi küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja tõsta vormi põhja kolmandik küpsisepurust. Piserda peale kohvi. Kata 1/3 kreemiga ja puista peale musti sõstraid. Jätka kihtide ladumist, kuni aineid jätkub, pealmiseks kihiks jääb kreem. Jäta paar küpsist kaunistamiseks.
Kata tort toidukilega ja hoia järgmise päevani külmkapis.
Kaunista marjade ja küpsisepuruga.