1.oktoobril on Raadio7 sünnipäev

Raadio 7 sündis Tallinnas 1993.a. sügisel rootslaste kristliku  raadiokeskuse International Broadcast Radio Association ( IBRA) algatusel, sest Rootsi kristlased tahtsid anda oma panuse eestlaste elukvaliteedi muutmiseks. Nad annetasid raha kristliku raadiotöö jaoks. Paraku on paljude inimeste  arvates kristlik raadiosaade kas piiblilugemine või sugestiivne vestlus Jumalast.  Erinevate elukutsetega inimesed, kes alustasid saadete tegemist, leidsid tol ajal ja arvavad seda ka nüüd, et evangeeliumi kuulutamise viise on võrratult rohkem.

Kuid enne saadetega eetrisse minemist toimus pidulik vastuvõtt. IBRA esindaja Allan Laur kutsus pidulikule  õhtusöögile kõik IBRA kursustel osalenud, kirikute juhid, pastorid, kultuuritegelased, raadioajakirjanikud – sest nüüd ühtäkki – pärast mitmete kuude pikkust ootamist, oli võimalus alustada programmi, mille maht oli toona tegijatele täiesti utoopiline. Iga päev kolm tundi täita sõna ja muusikaga, oli uskumatu uus võimalus nii programmi koostajatele kui ka tegijatele. Samas kerkis üles küsimus programmi nimest. Nüüd, aastaid hiljem, loeme sellestki Jumala suuremat plaani, kui inimesed ise ehk oskasid arvata ja mõelda.

Nimepanek oli üsna pikk protseduur, sest pakuti väga erinevaid variante. Eesti Raadio režissöör Härmo Saarm pakkus nimekombinatsiooni, mida me täna kasutame. Oleks võinud ju nimes kasutada  sõna ,,programm”, kuid ülekaaluka häälteenamusega valiti sõna ,,Raadio”. Number 7 valiti mitte juhusest, sest sündimas oli just arvult seitsmes jaam Tallinnas, vaid selle numbri tähendusest – 7 viitab Piiblis täiuslikkusele.

Reklaam