Euroopa baptistid kogunevad Tallinna

 

  1. septembril saabuvad pärast 20aastast vaheaega Tallinnasse Euroopa Baptistiföderatsiooni (EBF) aastakoosolekule esindajad 51 liikmesriigi liidust.

Arutelude fookuses on vabakirikliku identiteedi lahtimõtestamine ajastul, mil konfessionaalsuse (ühte või teise kirikusse kuulumise) rõhutamine noorte kristlaste hulgas järjest väheneb.

Eesti EKB Koguduste Liidu presidendi Erki Tamme sõnul on aastakoosolekul üheks käsitletavaks kuumaks teemaks jätkuvalt Lähis-Ida ja Euroopa põgenike olukord ning multikultuursete koguduste tekkimine. „Möödunud aasta on olnud murranguline, mil terve Euroopa on pidanud toime tulema kontrollimatu rändekriisiga. Immigratsiooniga toimetulek ja põgenikevoolu tagajärgedega tegelemine pakub sh kristlastele võimaluse olukorra lahendamises kaasa lüüa, sest kriis pole veel kaugeltki lõppemas,“ ütles Erki Tamm.

Aastakoosolekul jagab Nabil Costa Liibanonist oma väikese koduriigi vaid 1600-liikmelise ja 32 kogudusest koosneva baptistiliikumise kogemusi 2100 Süüriast pärit peamiselt moslemitest põgenike eest hoolitsemisel ning 730 lapse koolitamisel kogudusekoolides. Süürias kohapeal kantakse hoolt umbes 6200 pere eest.

Samuti käsitletakse aastakoosolekul noorte kaasamist koguduste töösse ning digiajastu väljakutseid koguduste kommunikatsioonile.

Eesti saadik Euroopa parlamendis, Tunne Kelam, jagab Euroopa demokraatia väljakutseid kristliku kiriku ja sõnumi nõrgenemise tingimustes.

EBF-i aastakoosoleku avajumalateenistus toimub Oleviste kirikus 28. septembril kell 19.30. Kõneleb EBF-i president, Asatur Nahapetyan Armeeniast, tervitavad Eesti EKB Koguduste Liidu president Erki Tamm ja Eesti Kirikute Nõukogu president Andres Põder. Muusikaga teenib Oleviste ülistuskoor Kersti Kuuse juhtimisel.

EBF-i kuulub 59 baptistiliitu 830 000 liikmega Euroopas, Kesk-Aasias ja Lähis-Idas. EBF-i peasekretär on Tony Peck (Ühendkuningriik) ja asepeasekretär Helle Liht (Eesti). EBF on üks kuuest Baptisti Maailmaliidu (Baptist World Allilance, BWA) piirkonnast. Eesti Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit on oma 6300 liikme ja 83 kogudusega nii EBFi kui BWA liige.

 

Raadio 7 vahendab EBF-i  aastakoosoleku põhisõnumeid Kirikuelu saadetes. (kell 17.30 ja 21.30, saated on kodulehel järelkuulatavad)

Reklaam