Lia Virkus soovitab: lahtine tuunikalapirukas

Lahtine tuunikalapirukas
kaheteistkümnele
Valmistamisaeg 10 minutit + 25 minutit ahjus
Lehttainapõhjal lihtsalt valmistatav, kuid alati maitsev kalapirukas lõunalauale või õhtusöögiks tee-kohvi kõrvale. Juurde sobib hästi värske salat.

Põhi:
800 g lehttainast

Täidis:
2 keskmist sibulat
1 tl kuivatatud punet
1 sl õli
1 sl võid
2 karpi (à 200 g) tuunikala õlis
400 g riivitud juustu
6 muna
2 dl piima või kohvikoort
250 g kirsstomateid
soola ja pipart

Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile.
Haki sibulad ja kuumuta õli-võisegus koos punega klaasjaks ning kummuta tainale. Laota sibulatele nõrutatud kalakonservid ja puista peale riivitud juust. Klopi munad lahti, lisa piim (või koor), sega ja nirista täidisele. Laota kaunilt peale pooleks lõigatud tomatid. Jahvata tomatitele soola ja pipart.
Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.

Reklaam