Hetkel eetris:
Päevasild

Lia Virkus soovitab: Tarretatud šokolaadi-juustutort

 

10–12 tk

valmistamisaeg 30 minutit + 3‒4 tundi külmas Rohke šokolaadiga hõrk juustutort külaliste vastuvõtuks peolauale. Tordi saad valmis poole tunniga ja ahju kasutamata, lisandub küll aeg tordi külmas tarretumiseks.

 

Põhi:

175 g šokolaadiküpsiseid (näiteks täistera-kakaoküpsiseid)

75 g võid

 

Täidis:

4 želatiinilehte

200 g tumedat 70% küpsetusšokolaadi ( soovitavalt Fazer)

200 g maitsestamata toorjuustu

2–3 sl konjakit või brändit

1,5 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

2 muna

2 dl vahukoort

2 sl keevat vett või kohvi

 

kaunistamiseks mõru kakaopulbrit, kuivatatud rukkililleõisi, värskeid marju või hakitud šokolaadi

 

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

Purusta küpsised köögikombainis ja lisa sulatatud või. Suru segu vormi põhja.

Sulata šokolaad veevannis. Sega kausis toasoe toorjuust, pool suhkrust, vanillsuhkur ja munakollased. Vahusta munavalged ülejäänud suhkruga kõvaks valgeks vahuks. Vahusta ka koor.

Sega kokku toorjuustuvaht, šokolaad, konjak, munavalgevaht ja vahustatud koor.

Pane želatiinilehed 5 minutiks vette paisuma, pigista siis kuivaks ja lahusta keevas vees või kuumas kohvis.

Nirista pisut jahtunud želatiinisegu täidise hulka, samal ajal vahustades.

Kalla täidis küpsisepõhjale ja hoia kooki vähemalt 4 tundi kuni üle öö külmas.

Võta tardunud kook vormist ja kaunista meelepäraselt.

Reklaam