Lia Virkus soovitab:Ahjukõrvits küüslaugu ja Västerbottensost`juustuga

 

Neljale- kuuele

Sel moel valmistatud ahjukõrvitsat söövad ka need, kes muidu kõrvitsat ei armasta. Lihtne, kiire ja maitsev!

1–1,5 kg kõrvitsat

2 sl külmpressitud oliiviõli

2 küüslauguküünt

100 g Västerbottensost`juustu

soola

peotäis hakitud lehtpeterselli

soovi korral 2-3 sl magusteravat tsillikastet, Santa Maria

 

Puhasta kõrvits seemnetest, koori ja tükelda suurteks poole pöidla suurusteks   kuubikuteks. Määri ahjuvorm seest õliga, laota kõrvitsakuubikud vormi. Nirista oliiviõliga üle ja sega läbi, maitsesta soolaga.  Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Nirista soovi korral peale tsillikastet. Purusta küüslauguküüned, sega riivitud juustu ja maitserohelisega. Puista kuubikutele. Küpseta veel 8–10 minutit, kuni juust on kaunilt sulanud ja kõrvits pehme, aga siiski veel meeldivalt krõmps.

 

Reklaam