Neljale- kuuele
Sel moel valmistatud ahjukõrvitsat söövad ka need, kes muidu kõrvitsat ei armasta. Lihtne, kiire ja maitsev!
1–1,5 kg kõrvitsat
2 sl külmpressitud oliiviõli
2 küüslauguküünt
100 g Västerbottensost`juustu
soola
peotäis hakitud lehtpeterselli
soovi korral 2-3 sl magusteravat tsillikastet, Santa Maria
Puhasta kõrvits seemnetest, koori ja tükelda suurteks poole pöidla suurusteks kuubikuteks. Määri ahjuvorm seest õliga, laota kõrvitsakuubikud vormi. Nirista oliiviõliga üle ja sega läbi, maitsesta soolaga. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Nirista soovi korral peale tsillikastet. Purusta küüslauguküüned, sega riivitud juustu ja maitserohelisega. Puista kuubikutele. Küpseta veel 8–10 minutit, kuni juust on kaunilt sulanud ja kõrvits pehme, aga siiski veel meeldivalt krõmps.