Röstitud kartulisalat sparglite ja sinepise vinegrettkastmega
Röstitud kartulid koos sinepise vinegrettkastme ja spargliga on võrratu maitseelamus.
1 kg kartuleid
3 sl õli
1 tl soola
1 tl jahvtatud musta pipart
300 g rohelist sparglit
200 g rediseid
1-2 sl väikseid kappareid
Sinepine vinegrettkaste:
2 šalottsibulat
2 tl Dijoni sinepit
1 sl valge veini äädikat
1 sl suhkrut
1 tl meresoola
1 tl musta pipart
1 tl soola
1 dl õli
1 dl basiilikulehti
Pese hoolikalt koorega kartulid puhtaks, viiluta. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Rösti eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juurs 20-30 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga samas hamba all veel meeldivalt krõmpsud.
Keeda sparglid vees pehmeks ( u 3 minutit), aga kindlasti jäta ka need veel mõnusalt krõmpsuks. Lase jahtuda ja valmista samal ajal kaste. Koori ja haki peeneks sibulad, sega sinepi, äädika ja maitseainetega, vispelda vähehaaval hulka ka õli, kuni saad paksu emulsiooni kastmeks. Lisa hulka hakitud värsked ürdid. Sega hulka kartulid, spargel,. Maitse, maitsesta vajadusel veel ja serveeri.