Hetkel eetris:
Päevasild

Lia Virkus: Midagi teistmoodi lisaks grill-lihale

Röstitud kartulisalat sparglite ja sinepise vinegrettkastmega

Röstitud kartulid koos sinepise vinegrettkastme ja spargliga on võrratu maitseelamus.

1 kg  kartuleid

3 sl õli

1 tl soola

1 tl jahvtatud musta pipart

300 g rohelist sparglit

200 g rediseid

1-2 sl väikseid kappareid

Sinepine vinegrettkaste:

2 šalottsibulat

2 tl Dijoni sinepit

1 sl valge veini äädikat

1 sl suhkrut

1 tl meresoola

1 tl musta pipart

1 tl soola

1 dl õli

1 dl basiilikulehti

 

Pese hoolikalt koorega kartulid puhtaks, viiluta. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga. Rösti eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juurs 20-30 minutit, kuni kartulid on pehmed, aga samas hamba all veel meeldivalt krõmpsud.

Keeda sparglid vees pehmeks ( u 3 minutit), aga kindlasti jäta ka need veel  mõnusalt krõmpsuks. Lase jahtuda ja valmista samal ajal kaste. Koori ja haki peeneks sibulad, sega sinepi, äädika ja maitseainetega, vispelda vähehaaval hulka ka õli, kuni saad paksu emulsiooni kastmeks. Lisa hulka hakitud värsked ürdid. Sega hulka kartulid, spargel,. Maitse, maitsesta vajadusel veel ja serveeri.

Reklaam