Eestimaa kristlased peavad suvepäevi

Suve keskel kogunevad paljude konfessioonide esindajad kas laagritesse või festivalidele. Nii on Pilistveres koos noored, kelle suvepäevad kannavad pealkirja JÄPE ehk järgmine peatus. Mitmete ühistegevuste seas on nii töötube, ühispalvusi, piiblitunde ja kohvikukontserte. Ühistegevuste vahele jääb aega ka nautida Pilistvere loodust aja laagrikaaslasi. Reedel, 7. juunil kell 21 esitlevad Reinaru Vennad oma uut plaati ,,Vaid mõned read”. Kokkutulek kestab pühapäevani.

Reede õhtul algab suvefestival Kohilas, mida korraldab  Evangeeliumi Kristlaste ja Baptistide Koguduste Liit ja taoline suvine kokkusaamine toimub juba 23.korda. 7.-9. juulini toimuval suvefestivalil  otsitakse vastust küsimusele: „Keda või mida järgida tõejärgsel ajastul?“ Avateenistusel osaleb tervitusega peaminister Jüri Ratas.
Suvefestival toimub Eestimaa suuremas alevis Kohilas. Festivali aitab korraldada peatselt 110. aastaseks saav Kohila baptistikogudus. Koguduses on 165 liiget, mis moodustab alevi elanikest umbes 5%. Koguduses on rohkesti väikeste lastega ja tegusaid peresid. “Festivali eesmärgiks on pakkuda kohalikule kogukonnale ja kõigile huvilistele võimalus tulla ning kogeda andiderikka ja tasakaaluka kristluse elujõudu ja väärtust. Oleme valla üks aktiivsemaid ja suuremaid ühendusi ning oleme olnud kohalikule omavalitsusele oluliseks koostööpartneriks. Soovime, et see hea koostöö jätkub,” sõnas Kohila baptistikoguduse vanempastor Viljar Liht, kes on kogukonda teeninud juba peaaegu 25 aastat.
Kogupereüritusena iga-aastaselt kuni 1000 inimest kokku tooval kristlikul suurpidustusel on võimalik nautida häid kontserte Kohila spordikompleksis, Kohila mõisa aias ja Hageri kirikus. Esinejate seas on juudimuusikat viljelev ansambel „Keshet“, õdedest koosnev viisik „The Ilves Sisters“ ja Misjonikoor. Laupäeva pärastlõunal on kõik muusikasõbrad oodatud ühinema ja tuntud kristlikke viise kaasa laulma.

Külalisjutlustajana astub üles hiina juurtega pastor Aaron Jen. Reede õhtust kuni pühapäeva lõunani kestev programm hõlmab lisaks mitmeid laste- ja noorteüritusi ja osa saab võtta maastikumängust, mis toimub Kohila staadionil.

Pühapäeval, 9. juulil  alustab Käsmus Lainele puhkekeskuses oma traditsioonilist suvelaagrit Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku rahvas.  Laagripäevad jagunevad  tegusateks hommikuteks ja ülistusrikasteks õhtuteks.  Nende vahele mahub mitmeid ühistegevusi ja lõõgastushetki. Ehitades üksmeelt, kandes vilja ja muutes maailma moto all kõnelevad  külalised Ken Parker Kanadast ja Micael McNamee Belgiast. Samal ajal toimub ka täismahus lastelaager.  Abiks on seekord lastepastor Jamie Doyle oma tiimiga USAst. Laagripäevad nii suurtele kui väikestele lõppevad traditsiooniliselt  laagri lõppu tähistava piduliku jumalateenistuse ja ristimisteenistusega Käsmu rannas.

Reklaam