kaheteistkümnele
Valmistamisaeg 20 minutit + 40 minutit ahjus + 1 tund jahtumiseks
Mahlane marjakook on kõige maitsvam leigena koos külma vanillijäätise või -kastmega. Jahtunult püsib kook mahlase ja maitsvana 3–4 päeva. Kevad-talvel saad kooki küpsetada ka külmutatud marjadest, kuid siis kasuta marju väiksemas koguses ja maisitärklist lisa rohkem.
Tainas:
200 g toasaooja võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
6 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
näpuotsaga soola
Täidis:
7 dl maasikaid
2 dl mustikaid
200 g hapukoort
2 muna
3 tl vanillsuhkrut
0,5 dl suhkrut
2 sl maisitärklist
Taina tegemiseks vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa muna ja sool. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa võisegule. Sega ühtlaseks purutainaks ja pudista 2/3 sellest küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (35 x 23 cm) põhja. Poolita maasikad ja laota tainale. Puista peale ka mustikad. Sega omavahel täidiseained ja kalla marjadele. Kõige peale pudista ülejäänud tainapuru. Küpseta kooki 170-kraadises ahjus 40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldpruun.