Mustika-banaanimoos
450 ml
1 suur banaan
200 g metsamustikaid
200 g suhkrut
poole keskmise sidruni mahl
Koori ning suru kahvliga katki. Pane viljad koos suhkruga potti, pigista peale sidrunimahl ja lase tasasemalt tulel keema tõusta. Eemalda vaht.
Keeda moosi ilma kaaneta ja vaikselt mulisedes 5-10 minutit, sega aegajalt.
Vala moos purki, sule kaas, lase maha jahtuda ja säilita jahedas.
Mustikamoos sidruni ja kardemoniga
300 ml
Metsamustikatest moosile annab just sidrun selle meeldiva hapukuse, mis marjades endal puudub. Kellele meeldib kardemon, lisagu sedagi sutsuke maitseks juurde.
500 g mustikaid
1 sidruni mahl
1 tl purustatud kardemoni
300 g moosisuhkrut
Pressi sidrunist mahl välja ja tõsta koos mustikatega potti. Keeda 2-3 minutit.
Lisa moosisuhkur ja kardemon ning keeda veel u 5 minutit.
Eemalda vaht. Tõsta moos eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.
Mustika-virsikumoos laimi ja piparmündiga
2 liitrit
1 kg virsikuid
1 kg mustikaid
1 kg moosisuhkrut
5-6 oksa piparmünti
2 laimi
Poolita virsikud, eemalda kivid ja tükelda virsikud kuubikuteks. Tõsta virsikutükid ja mustikad potti ning kuumuta auramiseni. Lisa suhkur, sega läbi ja keeda vaikselt podisedes u10 minutit. Eemalda tekkinud vaht. Pressi laimidest välja mahl ja riivi koor. Lisa piparmündioksad, laimikoor ja -mahl moosi hulka ning keeda veel