Lia Virkus soovitab: erimaitselised mustikamoosid

Mustika-banaanimoos                                             

450 ml

 

1 suur banaan

200 g metsamustikaid

200 g suhkrut

poole keskmise sidruni mahl

 

Koori ning suru kahvliga katki. Pane viljad koos suhkruga potti, pigista peale sidrunimahl ja lase tasasemalt tulel keema tõusta. Eemalda vaht.

Keeda moosi ilma kaaneta ja vaikselt mulisedes 5-10 minutit, sega aegajalt.

Vala moos purki, sule kaas, lase maha jahtuda ja säilita jahedas.

 

Mustikamoos sidruni ja kardemoniga

300 ml

Metsamustikatest moosile annab just sidrun selle meeldiva hapukuse, mis marjades endal puudub. Kellele meeldib kardemon, lisagu sedagi sutsuke maitseks juurde.

 

500 g mustikaid

1 sidruni mahl

1 tl purustatud kardemoni

300 g moosisuhkrut

 

Pressi sidrunist mahl välja ja tõsta koos mustikatega potti. Keeda 2-3 minutit.

Lisa moosisuhkur ja kardemon ning keeda veel u 5 minutit.

Eemalda vaht. Tõsta moos eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.

 

Mustika-virsikumoos laimi ja piparmündiga

2 liitrit

 

1 kg virsikuid

1 kg mustikaid

1 kg moosisuhkrut

5-6 oksa piparmünti

2 laimi

 

Poolita virsikud, eemalda kivid ja tükelda virsikud kuubikuteks. Tõsta virsikutükid ja mustikad potti ning kuumuta auramiseni. Lisa suhkur, sega läbi ja keeda vaikselt podisedes u10 minutit. Eemalda tekkinud vaht.  Pressi laimidest välja mahl ja riivi koor. Lisa piparmündioksad, laimikoor ja -mahl moosi hulka ning keeda veel

Reklaam