Lia Virkus soovitab: Mahlane maasika-mustikapirukas

kaheteistkümnele

Valmistamisaeg 20 minutit + 40 minutit ahjus + 1 tund jahtumiseks

Mahlane marjakook on kõige maitsvam leigena koos külma vanillijäätise või -kastmega. Jahtunult püsib kook mahlase ja maitsvana 3–4 päeva. Kevad-talvel saad kooki küpsetada ka külmutatud marjadest, kuid siis kasuta marju väiksemas koguses ja maisitärklist lisa rohkem.

 

Tainas:

200 g toasaooja võid

2,5 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

6 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

näpuotsaga soola

 

Täidis:

7 dl maasikaid

2 dl mustikaid

200 g hapukoort

2 muna

3 tl vanillsuhkrut

0,5 dl suhkrut

2 sl maisitärklist

 

Taina tegemiseks vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa muna ja sool. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa võisegule. Sega ühtlaseks purutainaks ja pudista 2/3 sellest küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (35 x 23 cm) põhja. Poolita maasikad ja laota tainale. Puista peale ka mustikad. Sega omavahel täidiseained ja kalla marjadele. Kõige peale pudista ülejäänud tainapuru. Küpseta kooki 170-kraadises ahjus 40 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldpruun.

 

Reklaam