25 aastat muudetud elude lugusid

FB-profilepic-v1Astume sellel sügisel üle 25-nda tegevusaasta künnise. Alustasime ja jätkame sooviga tutvustada eestimaalastele kristlust ja jagada Head Sõnumit Jeesusest Kristusest nii, et seda kuuleks iga eestimaalane.

Me oleme raadiojaam Tõde otsivale inimesele. Järgime Jeesuse misjonikäsku ja seetõttu kinnitame ikka ja taas eetriski, et armas inimene, SA ei ole üksi. Jumal on Sinuga iga päev! Ja läbi nende aastate on Jumal oma sõnumiga väga paljude inimeste elusid muutnud. Ja kuulajd omakorda meie saatekava oma soovidega täiendanud. Tegevusaastate alguses oli kõrge uudisväärtusega Piibliteksti lugeminegi, sest tulime ju ajast, mil Piiblit avalikus ruumis ei kasutatud.

Ka inimesed, kellega saateid tegime, olid küll meie keskel aastaid tegutsenud, kuid tavaarvamus oli, et kirikuõpetaja või vaimulik jutlustab pigem kirikus kui osaleb vestlussaates. Arusaam eestpalvest või palvetamisest on nüüdseks muutunud. Varem helistati ja paluti eestpalvet ning küsiti, millal peaks tagasi helistama, et kuulda, milline vastus palvele tulnud on.

Raadio tegutseb avalikus ruumis ja üks meie eesmärkidest on ristiusu ja meie igapäevaelu seoste selgitamine meie kultuuriruumis. Anname tänagi teada, et elu ja tegevus toimub ka kirikuseinte vahel, et lisaks jumalateenistustele on  ristiinimesed tegutsemas mitmetes eluvaldkondades, arendades nii oma kogukonna ja laiemalt ühiskonna sotsiaalset sidusust. Raadio 7 osa on olla informatiivne, operatiivne hoides avatud mikrofoni elupulsil.

Et ristiinimene on normaalne aktiivne elust osavõtja. On haritud ja sageli ka kõrgel positsioonil tegutseja. Usklik ei tähenda tänases kontekstis ullikest, kes oma eluga ei saa hakkama. Sellist arvamust kohtab paraku veel tänagi, aga see pole enam domineeriv või valdav arusaam. Ja eks me jätkame oma raadiotööd edasi. Küllap oleme oma igapäevaelus sõna jõudu näinud ja tunnetanud. Me tahame ju, et meil ja mieie lähedastel elu hästi läheks. Vanasõna täheldab, et hea sõna võidab võõra väe. Seepärast jätkame Hea Sõnumi kuulutamist. Jumala Sõna vägi muudab elusid.

Alustasime  seitsmenda eraraadiojaamana Eestis. Sama number kajastub ka meie nimes, kuid  7 valiti  selle numbri tähendusest lähtuvalt – 7 viitab Piiblis täiuslikkusele. Seega on meie  jaama nimesse sisse kodeeritud meile kui tegijaile pidev püüd teha täna eilsest paremini. Meie siht on olla eetris kuulaja jaoks ja kuulaja pärast. Kui alustasime, olid raadiotegijad ja olid kuulajad. Tänaseks oleme koostööpartnerid. Tänan ja õnnitlen Raadio 7 25-nda tegevusaasta puhul!

Tänan ja õnnitlen Raadio 7  25-nda tegevusaasta puhul!

Helle Aan

Ps Seoses uue hooajaga on meil mõned muudatused saatekavas: esmaspäeval sari ,,Suhtumised”, teisipäeval sari ,,Seitse küsimust” ja kolmapäeval ,,Peresaade” on eetris kell 12.00 kordusega sama päeva õhtul kell 19.00. Piiblitunnid, mis on aastaid eetris olnud kell 18.15, on nüüd kuuldavad algusega kell 20.00

Reklaam