Lia Virkus soovitab: Kihiline kapsa salat

6-le
Valmistusaeg : 40 minutit
Väga tervislik ja maitsev kapsasalat, mida saab kihiti laduda kas vaagnale või kaussi,tore serveerida ka peolaual!

800 g värsket kapsast
1 väiksem punane sibul
2-3 õuna
400 g kodujuusu
4 keedetud muna
Kaste:
2 dl majoneesi
2 dl hapukoort
2dl gmaitsestamata jogurtit
1-2 tl karri,
soola, musta pipart
Peale:
100 g riivitud juustu

Peenesta kapsas peenteks ribadeks, puista peale väheke soola ja mulju mõned minutid, kuni mahl välja tuleb. Sega kokku kaste, maitsesta soola, pipra ja karriga.
Tükelda keedetud munad ja õunad.
Lao alumiseks kihiks kapsas, siis õhuke kiht hakitud sibulat ja peale kastmekiht. Laota taas kapsakiht ja kodujuust, siis taas kastmekiht. Veelkord kapsakiht ja tükeldatud õunad, peale kaste. Siis veel kapsas  ja peale hakitud munakiht ja kaste. Kata kilega ja pane külmkappi paariks tunniks, kuni üleöö. Seda selleks, et kõik kihid kenasti kastmega läbi imbuksid ja maitsestuksid. Enne lauale panekut puista peale riivjuust ja kaunista tilliokstega.

Reklaam