Kuuele
Minu suur lemmik! Salatit tuleb terve vaagnatäis ja seda on mõnus vastavalt tujule kokku laduda. Teen seda vahel külalistele või vahel ka oma perele õhtusöögiks. Kõrvale värske ciabatta ja oi kui hea kõik kokku maitseb!
4 keedetud kartulit
3 keedetud muna
4 väiksemat tomatit
200 g rohelisi ube
0,5 pikka kurki
0,5 jääsalatipead
6 anšoovisefileed oliiviõlis
2 tl kappareid
10–15 musta oliivi (nt Kalamata kividega oliive)
1 karp suuri tuunikalatükke vees
murulauku
Kaste:
2 küüslauguküünt
5 sl oliiviõli
2 sl valget veiniäädikat
1 sl Dijoni sinepit
1 tl mett
meresoola
musta pipart
Alusta kastme valmistamisest. Puhasta ja purusta küüslauk ning pane koos ülejäänud kastmeainetega purki, loksuta segi ja jäta seisma.
Tükelda väiksemad keedukartulid sektoriteks, suuremad viiluta.
Lõika tomatid ja munad sektoriteks, oad ja kurk väiksemateks tükkideks.
Keeda ube 5–6 minutit, nõruta ja jahuta. Rebi jääsalat suupärasteks tükkideks ning laota vaagnale. Aseta peale tomat, kurk, kartul ja oad. Jaga peale nõrutatud tuunikalatükid.