Lia Virkus soovitab: EV 100 peolauale: Kilupirukas

Kilupirukas

kaheksale

Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga pirukas, uhke vürtsikilu-vutmimunakattega, maitseb parimalt ahjusoojana.

Põhi:

100 g võid

1 dl täisterarukkijahu

2 dl nisujahu

1 tl soola

2–3 sl külma vett

Kate:

1 suur sibul

2 sl võid praadimiseks

1 purk (100–140 g )vürtsikilu- või anšoovisefileed

2 muna

2 dl kohvikoort

100 g riivjuustu

1 dl hakitud tilli

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

3–4 vutimuna

värsket tilli

Haki külm või ja soolaga segatud jahud puruseks tainaks, lisa vähehaaval vesi, kuni saad kena tainapalli. Seda on mugav valmistada köögikombainis. Vajuta tainas pirukavormi põhja ja äärtele (piklik või ümmargune 24 cm läbimõõduga lahtikäiv pirukavorm). Tõsta koos vormiga 30 minutiks külma, kuni valmistad täidise.

Haki sibul ja kuumuta pannil võis klaasjaks. Klopi munad koorega lahti, sega juurde riivitud juust ja maitsesta soola-pipraga. Sega hulka ka hakitud tilli. Laota klaasjas sibul pirukapõhjale, tõsta peale enamus kilufileedest ( tõsta vaid 3-5 kaunistuseks kõrvale). Kalla üle muna-juustu-kooretäidisega. Laota kaunistuseks peale 3-5 kilu- või anšoovisefileed ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Võta ahjust ja löö koorest välja kilufileede vahele toored vutimunad, jahvata peale musta pipart. Küpseta veel 5 minutit või kuni pirukas on küps ja munad hüübinud. Kaunista hakitud värske tilliga.

Reklaam