Lia Virkus soovitab: EV 100 peolauale: Rukkikama-keefiritarretis

Rukkikama-keefiritarretis
Neljale kuni kuuele
Piduliku õhtusöögi lõpetuseks ei pea sugugi alati olema tort või kook. Kaunis ja kerge magustoit sobib selleks suurepäraselt- valmista maius väikestesse purkidesse, klaasidesse või kausikestesse.
4 dl keefirit
4 želatiinilehte
1 dl vahukoort
3 tl vanillsuhkrut
2 sl suhkrut
2 sl (rukki)kama
Serveerimiseks:
2–3 dl hapukat ploomi-, õuna- või jõhvikamoosi
2 dl vahukoort
1 sl (rukki)kama
2 tl vanillsuhkrut
Kaunistuseks:
kama ja kuivatatud rukkililleõisi

Leota želatiinilehti külmas vees 5 minutit. Vahusta koor suhkrutega, sega hulka keefir ja kama. Lahusta kuivaks pigistatud želatiinilehed ükshaaval 0,5 dl kuumas keenud vees, lase hetke jahtuda ja sega keefirisegu hulka. Jaga tarretis klaasidesse või purkidesse, tõsta külma tarduma vähemalt 4 tunniks, aga veel parem järgmise päevani.
Vahetult enne serveerimist vahusta koor vanillsuhkru ja kamaga. Jaga tarretise peale moos ja seejärel vahustatud koor. Kaunista kamapuru ja kuivatatud rukkililleõitega.

Reklaam