Lia Virkus soovitab: EV100 peolaualae: suitsulõhe-munatort

Rikkalik suitsulõhe-munatort
Kuuele kuni kaheksale

Valmista kaunis võileivatort võimalusel eelmisel päeval, et tort jõuaks hästi maitsestuda. Aga kui saiakihte immutada rohkem, saab torti nautida juba ka 2-3 tunni pärast külmas seismist. Kaunista vahetult enne serveerimist!

12–16 suurt viilu (mitmevilja)röstsaia

Lõhetäidis:
1 dl vahukoort
150 g külm- või kuumsuitsulõhet
100 g toorjuustu
1 dl hakitud tilli
1 sidruni riivitud koor
valget pipart ja soola
Munatäidis:
4 keedetud muna
100 g toorjuustu
1 dl vahukoort
musta pipart ja soola
Immutamiseks:
2 dl leiget kala- või köögiviljapuljongit
Kaunistuseks:
100 g külm- või kuumsuitsulõhet
6–7 vutimuna
tilli

Vahusta mõlema täidise koor ( 200 ml) ja lisa toasoe toorjuust (200g). Tõsta pool segust teise kaussi. Tükelda lõhetäidise tarvis kala, sega ühe poole toorjuustuvahu, hakitud tilli, riivitud sidrunikoore, sutsukese soola ja valge pipraga.
Haki munatäidise tarvis munad, sega ülejäänud poole toorjuustuvahuga, maitsesta soola-pipraga.
Lõika saiadelt koorik ära. Lao alusele kolm-neli saiaviilu, immuta ja kata poole lõhetäidisega. Pane uus kiht saia, immuta ja kata poole munatäidisega. Lao kiht saia, immuta ja kata ülejäänud lõhetäidisega. Kata viimane täidisekiht saiadega ja immuta. Määri tort pealt ja külgedelt ülejäänud munatäidisega. Paki hõrgutis toidukilesse ja tõsta külmkappi, lase seal seista üle öö. Kaunista vahetult enne serveerimist külmsuitsulõhe, poolitatud vutimunade ja tilliga.

Reklaam